latinica  ћирилица
23/04/2017 |  16:08 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Сутра сунчано и топлије (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује сунчано вријеме уз дневни пораст температуре до 19 степени Целзијусових.

Ујутро се очекује слаб мраз у брдовитим, а умјерен у планинским предјелима, те магла у котлинским предјелима и око ријека, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив, а током дана у Динаридима јужни у појачању, на сјеверу источни. Поподне и на сјеверу у скретању на јужне смјерове.

Дневна температура биће од 13 до 19, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас је престала киша, а дува слаб, понегдје умјерен сјеверни вјетар.

Температура у 15.00 часова: Бјелашница минус пет, Чемерно један, Мраковица два, Калиновик, Соколац, Чајниче, Гацко, Клековача, Хан Пијесак три, Кнежево четири, Источно Сарајево, Сарајево пет, Котор Варош, Рудо, Мањача шест, Нови Град, Фоча, Невесиње, Сребреница седам, Мркоњић Град, Челинац, Угљевик, Ливно, Тузла осам, Приједор, Брод, Зворник, Крупа на Врбасу, Мајевац, Бугојно девет, Добој, Бања Мљечаница, Крупа на Уни, Бањалука, Шипово, Зеница 10, Рибник, Србац 11, Мостар 14 и Ливно 17 степени Целзијусових.

У уторак, 25. априла, биће још топлије и претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Слаба краткотрајна киша или локални пљусак, је могућ само на југозападу и западу. Дневна температура ваздуха биће од 15 до 20, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

У сриједу, 26. априла, пријеподне се очекује промјенљиво и углавном суво, а поподне и увече претежно облачно, мјестимично са кишом на сјеверу и западу. Највиша дневна температура од 17 до 23, у вишим предјелима до 12 степени.

У четвртак, 27. април, пријеподне промјенљиво и углавном суво, а до вечери у свим предјелима с кишом, и појачаним вјетром. Највиша дневна температура од 16 на западу до 23, у вишим предјелима на западу од осам степени.

Извор: СРНА