latinica  ћирилица
23/04/2017 |  10:48 | Аутор: РТРС

Чубриловић-Родкин: Неопходно његовати добре односе

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је у Бањалуци са нерезидентним амбасадором Израела за Босну и Херцеговину Боазом Родкином.
Састанак Чубриловић-Родкин (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Састанак Чубриловић-Родкин (Фото: narodnaskupstinars.net)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и израелски амбасадор за БиХ Боаз Родкин констатовали су да српски и јеврејски народ дијеле слична трагична искуства из Другог свјетског рата и страдања на подручју бивше Независне Државе Хрватске /НДХ/, посебно у систему јасеновачких концентрационих логора у којима је почињен геноцид над Србима, Јеврејима, Ромима и осталима.

Саговорници су се сагласили на данашњем састанку да је неопходно његовати добре односе између Српске и Израела, посебно у области привреде, пољопривреде и комуникационе технологије, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је навео да је Народна скупштина недвосмислено опредијељена за стабилност у региону, развој билатералне сарадње и остваривање напретка на путу европских интеграција.

Израелски амбасадор позвао је Чубриловића да посјети израелски парламент с циљем унапређења међупарламентарне сарадње и размјене позитивних искустава.

На састанку су размијењена мишљења и о актуелним политичким дешавањима у БиХ и на подручју цијелог Балкана.

Извор: Срна