latinica  ћирилица
23/04/2017 |  09:47 | Аутор: РТРС

Коалиција "Домовина" у НСРС би се могла распасти

Коалиција "Домовина" у Народној скупштини Републике Српске ускоро би се могла распасти, а разлог је недавни сукоб посланика ове коалиције Недима Чивића са појединим представницима регионалног одбора СДА у Подрињу, пише "Дневни аваз".
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Додатну пометњу у редове "Домовине" донијеће и гласање о продаји 65 одсто дионица у Рудницима жељезне руде "Љубија".

Чивић је за "Аваз" изјавио да ће се видјети да ли је "Домовина" јединствена и хоће ли преживјети као коалиција тек наредне седмице, када почиње редовно засједање Народне скупштине Републике Српске на којем ће једна од тачака дневног реда бити одлука Владе Српске о продаји пакета дионица "Љубије" компанији "Израел Инвенстмент груп".

"Политику у Републици Српској напокон морају предводити људи који су изабрани од народа и који имају изборни легитимитет, који живе са народом који их је бирао без наметања и оспоравања. Од тога ће зависити многе ствари. Ја сам посланик СДА и члан сам `Домовине`. Урадићу све да тај клуб настави заједно, али то не зависи само од нас", тврди Чивић.

И његов страначки колега Михнет Окић наводи да ће се ускоро сазнати став "Домовине" о питању продаје "Љубије" и додаје да би то могло да дефинише многе ствари и многе односе унутар ове коалиције.

Коалицију "Домовина" чине Сенад Братић /СДА/, који је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске из реда бошњачког народа, Недим Чивић /СДА/, Михнет Окић /СДА/, Адмир Чавка /СББ/ и Ивана Ловрић /ХСП/.

Извор: Срна