latinica  ћирилица
22/04/2017 |  16:29 | Аутор: РТРС

Бореновић: Иницираћемо опозив Владе Српске у НСРС

Главни одбор Партије демократског прогреса /ПДП/ сматра да је стање у Републици Српској лоше и да је због тога потребно иницирати скупштинску процедуру опозива актуелне Владе Српске, изјавио је предсједник ове партије Бранислав Бореновић.
Бранислав Бореновић - Фото: СРНА
Бранислав БореновићФото: СРНА

Бореновић је најавио да ће у наредним данима бити обављени разговори са осталим клубовима посланика у Народној скупштини Српске како би били испуњени услови, дефинисани скупштинским Пословником, за иницирање опозива Владе.

"Влада Српске није дала одговор ни на једно кључно питање у Републици Српској и има лоше резултате и наш став за опозив је логичан и оправдан и то би било рјешење на све аномалије у Српској", рекао је Бореновић новинарима након сједнице Главног одбора ПДП-а.

Према његовом мишљењу, економска и социјална ситуација у Српској је лоша, задуженост је велика, као и дугови према буџетским потрошачима, пољопривредницима, запосленим у жељезницама.

Бореновић је навео да је Главни одбор ПДП-а дао пуну подршку кључним лицима из ове партије у заједничким институцијама БиХ, предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу и министру иностраних послова у Савјету министара БиХ Игору Црнатку, као и начину како они бране интерес Српске.

"Они су однијели много важних политичких побједа којима су зауставили даље негирање Републике Српске која је дејтонска категорија", каже Бореновић.

Он је навео да је Перица Бундало изабран за генералног секретара ПДП-а, а Дијана Чекић за члана Предсједништва те странке.

Извор: Срна