X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
21/04/2017 |  14:47 | Аутор: РТРС

Чубриловић и Кормак о реформском путу ка ЕУ и актуелним питањима

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић данас је на радном ручку у Бањалуци разговарао са амбасадорком САД у БиХ Морин Кормак о економским и политичким приликама у БиХ и даљем реформском путу ка Европској унији.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

Амбасадорка Кормак подвукла је да су САД чврсто уз БиХ и њене институције на путу европских интеграција и провођења реформских процеса који ће донијети побољшање животног стандарда свих грађана.

Истакла је важност највишег законодавног тијела Републике Српске – Народне скупштине на том путу, као и на путу очувања и развоја демократије.

Предсједник Чубриловић подвукао је непоходност комуникације и партнерства, посебно наглашавајући да би приоритет и политичара и страних дипломата, који желе добро БиХ, требало да буде довођење здравих инвестиција и смањење стопе незапослености.

Он је изразио наду да ће амерички инвеститори у времену које долази препознати свој интерес кроз улагања у привреду Републике Српске.

Било је ријечи и о актуeлним политичким темема у Републици Српској и БиХ и ставовима ДНС-а, чији је Чубриловић потпредсједник.