latinica  ћирилица
20/04/2017 |  21:30 | Аутор: РТРС

Павић: ДНС ће имати свог кандидата на општим изборима

Предсједник ДНС-а Марко Павић најавио је вечерас у Добоју да ће ова странка на општим изборима имати свог кандидата за мјесто предсједника Републике Српске или српског члана Предсједништва БиХ.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

"До сада смо то пуштали нашим коалиционим партнерима, сада мислим да имамо снаге да ми носимо једну од тих функција и очекујемо од наших партнера један коректан став", изјавио је Павић новинарима.

На питање да ли је актуелни предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић један од кандидата, Павић је рекао да је још рано говорити о предлагању имена, јер ДНС тек у јуну завршава унутарстраначке изборе.

Он је истакао да ова странка већ сада има пројекцију за шта ће се и како борити.

"ДНС жели да оствари већи утицај у Народној скупштини и нарочито у Влади Републике Српске, јер имамо и програм и начин како би неке ствари брже ријешили него што се сада рјешавају", навео је Павић.

Павић је задовољан постигнутим резултатима Градске организације ДНС-а у Добоју, која је вечерас на Осмој редовној изборној скупштини реизабрала досадашњег предсједника Градског одбора Славка Глигорића на још један четворогодишњи мандат.

Павић је навео да добојски ДНС има довољно простора за рад и успјех у међупростору политичке борбе двије локалне странке - СНСД и СДС, јер заговара мирну борбу са аргументима, те да досљедним поштивањем закона и програма странке може ријешити многе проблеме у овој локалној заједници.

Славко Глигорић најавио је кадравско јачање ове странке у Добоју са капацитетом да буду конкурентни локалном СДС-у и СНСД-у.

Он на локалним изборима очекује да ДНС у Добоју освоји четири одборничка мандата у Скупштини града у односу на досадашња три.

Извор: СРНА