latinica  ћирилица
20/04/2017 |  19:21 | Аутор: РТРС

Коста постаје најплаћенији фудбалер свијета

Неименовани кинески клуб понудио је нападачу Челсија Дијегу Кости недјељну плату од 650.000 фунти, пренијели су британски медији.

Како је пренио Мирор, Челси је добио понуду од 34 милиона фунти за трансфер шпанског репрезентативца, а недавно се спекулисало да га жели Тјанђин Ћванђијан.

Уколико "плавци" прихвате понуду, Коста ће постати најплаћенијих фудбалер свијета са годишњом платом од 33,8 милиона фунти, што је око 40 милиона евра.

Спекулише се да понуде које стижу у Челси ометају Косту и да је то разлог због којег игра слабије у најважнијем дијелу сезоне.

Шпански репрезентативац није постигао гол у посљедњих пет првенствених утакмица, односно 490 минута. Он је недавно изјавио да није срећан животом у Лондону.

Коста је у јануару требало да напусти Стамфорд Бриџ послије понуде Тјанђина од 90 милиона фунти, али је послије договора са управом и менаџером Антониом Контеом остао у Лондону.

Челси се бори за шампионску титулу, први је на табели са четири бода више од Тотенхема, са којим ће у суботу играти у полуфиналу ФА купа.

Тевез најплаћенији

Најплаћенији фудбалер свијета тренутно је Карлос Тевес.

Он је у јануару потписао двогодишњи уговор са Шангај Шенхуом вриједан 76 милиона евра.

Међутим, Аргентинац није срећан у Кини па би већ на љето могао да се врати у домовину и Боку Јуниорс.

Извор: Б92