X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
18/04/2017 |  15:30 | Аутор: РТРС

Бијељина- Вивамедик као стратешки партнер преузима апотеке?

Апотека Вивамедик из Козлука код Зворника, као стратешки партнер, преузеће послове градске Апотеке Семберија у Бијељини, уколико се Скупштина града сагласи са оваквом одлуком Градске управе.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Уговор би био закључен на период од 15 година, уз могућност додатног продужења за још пет година.

У образложењу одлуке наводи се да је претходно дата сагласност на нацрт нотарски обрађеног уговора о преузимању пословања апотеке Семберија Бијељина који је био понуђен на закључење здравственој установи Моја апотека Бањалука, али се они нису изјаснили о достављеној понуди.

Исти уговор понуђен је на закључење сљедећем квалификованом понуђачу са јавног позива, а то је здравствена установа апотека Вивамедик Козлук, као сљедећи и једини преостали квалификовани понуђач за избор стратешког партнера апотеке Семберија Бијељина.

Уговор би требало да закључе Град Бијељина, апотека Вивамедик Козлук и апотека Семберија Бијељина.

У образложењу се прецизира да се основни садржај уговора своди на издавање у закуп свих пословних простора у којима апотека Семберија Бијељина обавља апотекарску дјелатност, без плаћања закупнине, али уз обавезу плаћања ПДВ-а.

Стратешком партнеру би се уступиле и све залихе лијекова као и инвентар и опрема апотеке Семберија.

На име оваквог издавања у закуп пословних простора, стратешки партнер је обавезан да измири сва дуговања која има апотека Семберија, да преузме све запослене који имају валидан уговор о раду, уз преузимање потраживања која има апотека Семберија, као повјерилац у својим досадашњим пословним односима.

Одлука о давању сагласности на нацрт уговора о преузимању послова биће пред градским одборницима у петак, 21. априла.

извор: СРНА