latinica  ћирилица
18/04/2017 |  12:27 ⇒ 19/04/2017 | 11:32 | Аутор: РТРС

Бројне честитке поводом 25 година Телевизије Републике Српске

Поводом 25 година постојања и рада, на адресу Телевизије Републике Српске стигле су бројне честитке.
РТРС - РТВ Дом - Фото: РТРС
РТРС - РТВ ДомФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је генералном директору Радио-телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу и свим запосленим у овој медијској кући 25. годишњицу постојања и рада РТРС-а.

Честитајући велики јубилеј, предсједник Додик наводи да је РТРС, настала када и Република Српска, од самог почетка професионално, објективно и благовремено пратила најважније догађаје од интереса за њене грађане и цјелокупну јавност.

"Поштујући високе стандарде ове професије, као и континуираним улагањем у опрему, уводећи нове програмске садржаје, ангажовањем високообразованог и стручног кадра Радио-телевизија Републике Српске је стасала у модерну и угледну медијску кућу, која са посебном пажњом прати и којој се вјерује", наводи се у честитки предсједника Додика.

Додик је нашој кући пожелио да останемо истрајни у поштовању истинских вриједности и стандарда новинарске професије и да као јавни сервис наставимо да радимо у најбољем интересу грађана и јавности.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас у име Народне скупштине, као оснивача, и своје име, Радио телевизији Републике Српске јубилеј – 25 година постојања и рада.

У честитки јавном сервису Републике Српске предсједник Чубриловић је пожелио успјех у даљњем раду и да у складу са највишим професионалним новинарским стандардима и кодексима информише јавност о свим важним политичким, економским, социјалним, културним, научним и спортским догађајима у нашем друштву, али и региону и свијету.

“Радио-телевизија Републике Српске у протеклих 25 година била је свједок свих историјских догађања и одлука важних за Републику Српску. Исрено желим да идете путем истине, објективног информисања и као јавни сервис свих грађана будете један од најважнијих информативних стубова Републике Српске и медиј коме се вјерује“, наводи се у честитки предсједника Народне скупштине.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила честитку генералном директору Радио-телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу, поводом Дана Телевизије Републике Српске

"Поводом 25 година постојања и рада Телевизије Републике Српске, Вама, руководству, уредништву, новинарима и свим запосленим, у име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем најсрдачније честитке.

Развојни пут Радио-телевизије Републике Српске, као и развојни пут саме Републике Српске није био нимало једноставан. Настала у тешком и бурном времену, одолијевала је бројним изазовима.

И данас, послије четврт вијека постојања, својим правовременим и објективним информисањем јавности, Радио-телевизија Републике Српске даје велики допринос афирмисању и јачању Републике Српске.

"Поштујући високе стандарде струке, јавни сервис је у функцији истине и тачности. Честитам вам на уложеном труду када је ријеч о модернизацији и подизању квалитета и желим да у будућности наставите са успјесимаи остварите зацртане циљеве", наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Честитку је упутио и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.

"У протеклих 25 година, РТРС је постала телевизијска кућа са разгранатом дописничком мрежом која на професионалан, објективан и ефикасан начин, информише грађане и привредне субјекте у Републици Српској и БиХ о економским и свим животним темама. Уз добру техничку опремљеност и стручну и професионалну екипу успјели сте да се позиоционирате као телевизија чијим информативним емисијама грађани Републике Српске највише вјерују.

Очекујем да и у наредним годинама, наставите да одржавате високе стандарде новинарске професије преносећи грађанима Српске, али и региона, информације на тачан, објективан и актуелан начин, те да будете гласник првенствено позитивних догађаја у Републици Српској", наводи се у честитки министра Ђокића.

"Руководству, уредницима, новинарима и свим запосленим на Радио телевизији Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања јубилеја 25 година постојања и рада са жељом да успјех и добри резултати обиљеже и Ваш будући рад, наводи се у саопштењу министра просвјете и културе Дане Малешевића.

Поводом 25 година постојања и рада, Телевизији Републике Српске честитку је упутила Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

"Сигурни смо да сте на добром путу, да сте кроз своје постојање и објективно извјештавање учврстили своје мјесто међу водећим медијима на овом простору", наводи се у честитки, коју потписује предсједник ове организације Недељко Митровић, истичући да и у будућности очекују наставак успјешне сарадње.

Честитку је упутио и ректор Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга, који је радницима и руководству РТРС пожелио много успјега у будућем раду.

Честитку је упутио је и начелник општине Модрича Младен Крекић, као и градоначелник и предсједник СО Источног Сарајева Ненад Вуковић и Мирослав Лучић.

"Оснивање Радио-телевизије Српске Републике БиХ, као јединог електронског гласила у то вријеме које је имало предзнак СРПСКИ, било је од непроцјењивог значаја за Србе у Босни и Херцеговини и настанак Републике Српске. Захваљујући првенствено групи ентузијаста, бивших радника Радио-телевизије Сарајево, који су уложили огроман напор, знање и немјерљиву вољу, људима који су тада радили у нехуманим условима да би од немогућег створили могуће, као и тадашњем руководству Републике Срспке, које је препознало значај формирања медијског система у Републици Српској, постављени су чврсти темељи данашњој Радио-телевизији", наводи се у честитци челних људи Источног Сарајева.

У заједничкој честитки, Вуковић и Лучић истичу да су српски радио и телевизија и Агенција Срна, који су настали скоро у исто вријеме, показивали тада заједништво српског народа и оданост једној идеји и заједничкој жељи-трајном српском јединству у слободној држави и да је то нешто што треба да нам буде идеја водиља и у данашњем времену, пуном изазова.

РТРС-у је јубилеј у име Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове честитао директор Милош Комљеновић.

-У протеклом периоду, радили сте у интересу јавности и за потребе јавности, чиме сте дали огроман допринос развоју демократског друштва на овим просторима. Желим Вам да у наредном периоду наставите с пласирањем истинитих, објективних и правовремених информација за добробит свих грађана Српске, а у служби развоја Републике Српске, навео је Комљеновић.

- Задовољство ми је честитати 25 година постојања Радио- телевизије Републике Српске. Професионалним и објективним обављањем новинарских задатака и разноликим програмским садржајем, за двије и по деценије рада допринијели сте промоцији Српске и нашег друштва у цјелини.Захваљујући Вама, грађани, свакодневно имају информације о догађајима из свих крајева наше Републике, региона и свијета, написала је у честитки Лејла Решић, министар управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Савез синдиката Републике Српске као већинска репрезантитативна синдикална организација честитала је свим запосленима у Радио - телевизији Републике Српске 25. година постојања и успјешног рада.

Честитку је упутио и начелник општине Прњавор Дарко Томаш, у којој је пожелио да РТРС и у наредном периоду успјешно послује и остане телевизија, којој се вјерује.

Бројне честитке стигле су и од привредних друштава и финансијских институција, међу којима је Сбербанка. Честитка је стигла из "Боксита" из Милића, а директор овог предузећа Рајко Дукић подсјетио је да је у име ове компаније 1992.године дао 80 хиљада марака за куповину РТВ опреме у Београду.

Честитку су упутили и министри рада Миленко Савановић, здравља Драган Богданић и унутрашњих послова Драган Лукач.

Репортери некадашње Српске радио телевизије (СРТ) будно су пратили и извјештавали грађане о првим корацима настајања Српске, а тај посао послије је наставио тим садашње Телевизије Републике Српске, наводи се у честитци министра полиције.

"Ратне године, постдејтонски период, покушај реформе полиције, борба за очување надлежности Републике Српске, поплаве 2014. године, терористички напад у Зворнику -све су то догађаји који су пратили новинари РТРС-а доказујући да им је интерес грађана на првом мјесту".

Садашњем тиму РТРС-а желим да наставе развој јавног сервиса Српске на професионалан и одговоран начин, руководећи се принципима истинитог и објективног новинарства, наводи се у честитци министра Лукача.

У име запослених у министарства пољопривреде и своје лично име, честитку РТРС-у и генералном директору Драшку Милиновићу је упутио министар Стево Мирјанић.

"У години у којој и Република Српска обиљежава 25 година постојања, заједно са Републиком Српском расла је и стасавала и Радио телевизија Републике Српске, која је била и остала стуб информативног система Републике Српске", наводи се у честитки Мирјанића.

Честитку су упутили и челници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, у којој наводе да је РТРС, један од симбола Републике Српске.

Начелник општине Пале Бошко Југовић упутио је честитку генералном директору Драшку Милиновићу и свим запосленим у Радио телевизији Републике Српске поводом 25 година постојања и рада са жељом да наставе развој јавног сервиса на професионалан и одговоран начин, руководећи се принципима истинитог и објективног новинарства.

"У протеклом периоду својим преданим и професионалним радом дали сте важан допринос благовременом и објективном информисању јавности о догађајима у Републици Српској и постали препознатљива медијска кућа за брзу, тачну и објективну информацију", наводи се у честитки Југовића, који се генералном директору РТРС-а захвалио и што је својим доласком увеличао свечаност обиљежавања 25 година од почетка рада радија и телевизије Републике Српске, студија Пале.