latinica  ћирилица
17/04/2017 |  17:04 | Аутор: РТРС

Дјеца из Србије "заробљена" на аеродрому у Ларнаки

Тринаесторо дјеце из Србије од синоћ је "заробљено" на аеродрому у Ларнаки на Кипру, јер им цариници грчке националности нису дозволили да пређу у турски дио острва, потврђено је "Танугу" у Амбасади Србије у Никозији. Вођа пута и директор КУД "Извор" Дејан Тошић навео је на свом профилу на "Фејсбуку" да су дјеца добро.
Аеродром у Ларнаки на Кипру (Фото: globalcarrental.it) -
Аеродром у Ларнаки на Кипру (Фото: globalcarrental.it)

Тошић је на статусу објављеном прије шест сати на личном профилу навео да је ступио у контакт са организатором фестивала, који му је рекао да се никада није десило да задрже групу.

"Он чини све да нас извуче са аеродрома што прије. Овим путем Вас молим, пошто амбасада Србије овдје данас не ради и не можемо ступити у контакт са њима, ко има било кога да познаје у Министарству иностраних послова, да ступи у контакт и да нам помогнете да ријешимо овај проблем", апеловао је Тошић.

Тошић је родитеље обавијестио да су задржани на аеродрому и да цариник није хтио да их пусти да прођу царинску контролу, те да "хоће да нас врате 19. априла".

"Дјеца су добро, сада ћемо отићи на ручак", додао је Тошић.

Танјугу је раније данас у Амбасади Србије у Никозији потврђено да је тринаесторо дјеце из Србије од синоћ "заробљено" на аеродрому у Ларнаки на Кипру, јер им цариници грчке националности нису дозволили да пређу у турски дио острва.

Како је објаснио Дејан Биволаревић из Амбасаде Србије, малишани из Културно-умјетничког друштва "Извор", узраста од девет до 14 година, тренутно се налазе на терминалу, али би наредна два дана требало да буду смјештени негдје на грчком дијелу острва.

"Дјеца је требало да гостују код неког Културно-умјетничког друштва на "окупираној" страни Кипра. Не могу да говорим о детаљима, јер нисам упознат, али им кипарске власти нису дозволиле да пређу на тај дио", рекао је Биволаревић и додао да би детаљне информације требало да добије у току дана.

Извор: ТАНЈУГ