latinica  ћирилица
17/04/2017 |  13:31 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Држава и полиција да заштите "Зид плача"

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији захтијева да држава и полиција заштите новопостављени "Зид плача" испред Скупштине Србије.
Београд- "Зид плача" - Фото: СРНА
Београд- "Зид плача"Фото: СРНА

Удружење је данас саопштило да за поставку "Зида плача" посједује уредну дозволу градских власти.

Породице киднапованих и убијених неће више трпити погроме и понижавање "Зида плача" од злобних људи, безбожника, страних плаћеника, албанских лобиста, који желе смрт "Зиду плача", наведено је у саопштењу.

Удружење је затражило да од 19. априла, свакодневно, од 17.00 до 20.00 часова буде омогућен нормалан прилаз "Зиду плача" породицама и грађанима који се солидаришу и саосјећају са породицама жртава.

У супротном, Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији ће цијелом дужином "Зида" поставити штандове за наставак потписивања петиције за подизање споменика у Пионирском парку свим жртвама од Кошара до Хоргоша које су убили албански терористи и НАТО агресори.

Претходни пано са фотографијама жртава са Косова и Метохије поцијепан је и уништен другог дана протеста који су у Србији почели након предсједничких избора, одржаних 2. априла.

Након десет дана, Влада Србије је посредством Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију обезбиједила нови "Зид плача", који су 13. априла породице киднапованих и убијених поставиле испред Скупштине Србије.

Извор: СРНА