latinica  ћирилица
16/04/2017 |  14:53 | Аутор: РТРС

Спријечен наводни терористички напад на руску амбасаду у Берлину

Наводни терористички напад на Амбасаду Русије у Берлину био је спријечен "у посљедњој секунди", пише данас лист "Билд ам зонтаг", не наводећи извор информације.
Полиција Њемачке - Фото: ТАНЈУГ
Полиција ЊемачкеФото: ТАНЈУГ

Према подацима њемачког листа, осумњичени, држављанин Марока, кога лист назива Мухамедом X, дискутовао је на друштвеним мрежама о плановима за напад, а на интернету је био активан под неколико псеудонима.

Мароканац је планирао да се прошле суботе изгуби међу учесницима демонстрација, које се одржавају испред руске абасаде и изврши напад, пише лист.

Прошлог петка су њемачке специјалне службе обавијестиле федералну полицију, одјељења полиције у Саксонији и Берлину и Министарство иностраних послова о потенцијалном терористичком нападу, преноси "Спутњик".

У ноћи на суботу, неколико часова прије почетка демонстрација, специјалне снаге су ухапсиле осумњиченог у кампу за избјеглице у саксонској општини Борсдорфу, недалеко од Лајпцига.

Према подацима листа, полиција сада провјерава његов мобилни телефон, оцекујући да ће пронаћи доказе о плановима за напад.

Извор: Независне новине