latinica  ћирилица
15/04/2017 |  19:03 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Побједе Борца и Козаре (ВИДЕО)

Завршен је први дио такмичења у Првој лиги Републике Српске. Борац је и против Звијезде наставио серију побједа, а Звијездин пораз искористила је Козара која је тријумфом над Дрином стигла до шесте позиције и Лиге за шампиона.
Борац - Фото: РТРС
БорацФото: РТРС

Добра фудбалска представа у Бањалуци и минимална, али заслужена побједа Борца против Звијезде 09.

У првом полувремену Борац је имао сталну иницијативу, али су гости, ипак, имали најбољу прилику када је Станић погодио стативу из слободног ударца.

У другом полоувремену Борац је пропустио велики број прилика, а у овој ситуацији сјјано је одбранио два пута голман Лакић. Након тога Владан Даниловић је шутирао преко гола, прије него што је гол за побједу постигао Бојан Пузигаћа у 84. минути.

Борац ће такмичење наставити у Лиги за првака са великом предношћу од 14 бодова над другопласираним Рударом ,док ће Звијезда у лигу за опстанак.

Сигурном игром и побједом од 2:0 над екипом Дрине из Зворника фудбалери Козаре стигли су до Лиге за првака. У почетку меча више се ослушкивала ситуација у Бањалуци, гдје је главни ривал Звијезда 09 играла против лидера, екипе Борца.

Да је циљ надохват руке Козара је показала у 14 минути меча када је послије досуђене најстроже казне прецизан са бијеле тачке био Александар Мајданац.

У другом полувремену још једна лопта у мрежи гостујућег голамана Николе Анђелковића. У 87. минути мат у два потеза- на додавање Дејана Глишића прецизан је Саша Поповић који оставља коначних Козара Дрина 2:0.