latinica  ћирилица
15/04/2017 |  13:54 | Аутор: РТРС

Треће писмо о нападу на играче Борусије

Њемачко државно тужилаштво испитује истинитост новог писма у којем се преузима одговорност за напад на играче Борусије из Дормунда.
Експлозија код буса Борусије - Фото: Getty Images
Експлозија код буса БорусијеФото: Getty Images

У писму се најављују и нови напади, између осталог и на протесте уперене против десничарске странке Алтернатива за Њемачку, који ће се одржати 22. априла у Келну – пренијела је "Хина" позивајући се на њемачке медије.

Морамо сваку пријетњу узети озбиљно с обзиром на то да још не располажемо чврстим индицијама о позадини напада на аутобус са играчима Борусије Дортмунда, пренио је њемачки Тагешпигл чија је редакција примила и најновије писмо у којем се преузима одговорност за напад у уторак.

Редакција тог листа примила је анонимни мејл у четвртак увече, у коме се "позива на Адолфа Хитлера" и критикује политика мултикултурног друштва, као и мигрантска политика њемачке канцеларке Ангеле Меркел.

"Потећи ће шарена крв 22. априла", пише у мејлу, а истражитељи то повезују са великим протестима против десног популизма који би требало да се одржи наредне суботе у Келну под називом "Шарено против смеђег".

Како се наводи, то је треће писмо у којем се преузима одговорност за напад на играче Дортмунда.

У бомбашком нападу на аутобус са играчима фудбалског тима Борусија, повређени су један играч и један полицајац из пратње.

Извор: РТС