latinica  ћирилица
30/03/2017 |  13:18 | Аутор: РТРС

Решићева: Коректан извјештај о спроведеним изборима у БиХ

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић оцијенила је данас да је коректан и информативан извјештај о спроведеним локалним изборима у БиХ, који је сачинио Мониторинг тим Савјета Европе.
Стразбур - Лејла Решић (фото: www.vladars.net) -
Стразбур - Лејла Решић (фото: www.vladars.net)

- Извјештај о спроведеним локалним изборима у БиХ 2016. године је коректан. Делегација из БиХ, која учествује на Конгресу локалних и регионалних власти Савјета Европе у Стразбуру, није имала никакве амандмане на тај извјештај - рекла је Решићева.

Након што су учесници Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе размотрили наведени извјештај, Решићева је истакла да је у овом документу уважено све што су приликом Мониторинг мисије Савјета Европе у БиХ наводили представници Републике Српске и ФБиХ.

- Ово је први пут да нисмо имали амандмане на извјештај, јер је све квалитетно урађено у сарадњи са Мониторинг мисијом Савјета Европе. Све што је Република Српска говорила и тражила нашло се у овом извјештају - додала је Решићева.

Она је изразила жаљење што нико није примијетио много добрих ствари које су Српска и ФБиХ урадиле на побољшању изборног процеса у БиХ.

- За Републику Српску је важно што се у препорукама у извјештају наводи да је неопходно зановити бирачке спискове у БиХ, јер је примијећено да се на списковима налазе лица која су преминула - каже Решићева.

Подсјетила је да је Мониторниг мисија СЕ била једина интернационална делегација која је била у БиХ за вријеме локалних избора 2016. године.

Извор: СРНА