latinica  ћирилица
29/03/2017 |  14:57 | Аутор: РТРС

Ранијери: Никада нисам доживио нешто попут оног са Лестером

Клаудио Ранијери мјесец и по дана није желио говорити о свом отказу који му је уручила управа Лестера, након што га је одвео до највећег успјеха у клупској историји.
Клаудио Ранијери - Фото: Getty Images
Клаудио РанијериФото: Getty Images

Архитект једне од најљепших фудбалских бајки, Италијан Клаудио Ранијери, по први пут је проговорио о отказу који је добио у фебруару, мање од девет мјесеци након што је освојио наслов првака Енглеске са Лестером. Ранијери од тада није излазио у јавност са коментарима о том отказу, али је његовој шутњи сад дошао крај.

"Када размишљам о Лестеру, прва ствар која ми падне на памет је велико изненађење, не толико љутња. Пуно тога сам прошао кроз своју каријеру, али никада нисам доживио нешто слично. То је за мене био шок. Али, то је фудбал", рекао је Ранијери за Газзетту делло Спорт.

Италијан није хтио ићи у детаље око свог отказа, али је наговјестио да ће то направити почетком априла, када ће се вратити у Енглеску. Биће стручни аналитичар утакмице Кристал Палас - Арсенал, која је на распореду 10. априла.

"До тог дана не желим више разговарати о томе. Мислим да је прикладно да о томе говорим у Енглеској, гдје се све то и догодило", закључио је Ранијери, преноси Нова ТВ.

Упркос слабим шансама, Ранијери је невјероватно посложио и ментално припремио играче Лестера, који су на концу једне врло необичне сезоне освојили свој први наслов првака Енглеске. Ова сезона кренула је у сасвим другом смјеру. Лестер се нашао у зони испадања, изгубио је прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона и то је било довољно да га Управа отпусти.

Откако је напустио клупу, Крејг Шекспир преузео је мјесто привременог тренера. Нанизао је четири побједе, извео је Лисице из зоне испадања, те је избацио Севиљу из најелитнијег европског клупског такмичења.

Многи вјерују да су при крају Ранијеријевог мандата играчи Леестера намјерно играли лоше и губили утакмице како би симпатични Италијан добио отказ. Наравно, сви су то негирали, али остаје занимљиво како су магично проиграли његовим одласком.

Извор: Независне новине