latinica  ћирилица
29/03/2017 |  13:36 | Аутор: РТРС

Вавринка елиминисан, Федерер прошао тај-брејковима

Александар Зверев је савладао Стена Вавринку са 4:6, 6:2, 6:1 и приредио велико изненађење послије преокрета у осмини финала турнира мастерс серије у Мајамију. У другом синоћном мечу Роџер Федерер је елиминисао Роберта Баутисту-Агута послије два тај-брејка са 7:6(7:5), 7:6(7:4).
Станислас Вавринкa - Фото: bbc.co.uk
Станислас ВавринкaФото: bbc.co.uk

Нијемац руског порекла Александар Зверев елиминисао је првог носиоца турнира и трећег играча свијета, јер је успио да начини преокрет послије изгубљеног првог сета и просто "разбије" концентрацију Стена Вавринке, о чему сведочи и невероватна резултатска предност са којом је завршио меч.

Зверев, који је тренутно 30. на листи тенисера, у четвртфиналу се састаје са 12. фаворитом у Мајамију, Аустралијанцем Ником Кирјосом, који је и сам остварио успјех елиминисавши осмог носиоца, Давида Гофана, са 7:6, 6:3.

Протекле ноћи, у другом мечу играном у исто вријеме, Роџер Федерер је кроз два тај-брејка елиминисао Роберта Баутиста-Агута из Шпаније (7:6, 7:6), а нешто раније је Рафаел Надал много лакше изашао на крај са Французом Николом Мауом (6:4, 7:6).

Федерера у четвртфиналу чека Томаш Бердих, а побједник тог дуела ће играти против бољег из меча Зверев - Кирјос.

Са друге стране, Надала чека Џек Сок, а бољи из тог меча ће у полуфиналу играти са победником дуела Фоњини - Нишикори.

Извор: Б92