latinica  ћирилица
28/03/2017 |  15:43 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

СНСД Шамац: Локална власт нема исти однос према свим привредницима (ВИДЕО)

Скупштина општине Шамац је у сусрет Дану општине, 15. априлу, донијела Одлуку о додјели општинских награда и признања појединцима и колективима који су дали допринос развоју и промоцији ове локалне заједнице. Одборници су највише пажње посветили информацијама начелника општине о активностима спроведеним између двије сједнице.
СО Шамац - Фото: РТРС
СО ШамацФото: РТРС

Начелник општине је информисао Скупштину о активностима које се односе на финансијску консолидацију буџета, репрограмирање одређених дуговања, али и подршку економском и привредном опоравку општине. У опозиционом СНСД-у сматрају да тешку ситуацију у привреди усложњава чињеница да локална власт нема исти однос према свим привредницима и да се некима отежава пословање.

- Тешко је именовати одређене привреднике. Позвао сам начелника да третира исто привредника који је сарађивао далеко више са претходном гарнитуром, имао више пословања, па се ту побудила сумња да се ради о неким другим стварима, као и неке нове привреднике који се појављују на подручју оптине Шамац - каже Предраг Маринковић, шеф клуба одборника СНСД-а.

Начелник Ђорђе Милићевић је ове тврдње негирао, истичући да је у протеклом периоду разговарао са привредницима о заједничком рјешавању проблема и важности сваког радног мјеста.

- Кад говоримо о некаквом шиканирању морамо бити конкретни, морамо бити јасни по том питању. Вјерујте да општина Шамац само у овом тренутку ради водич за привлачење инвеститора, снимамо локације за нове инвеститоре и помажемо нашим привредницима који ни у мало добром стању нису - каже Милићевић.

Скупштина општине је донијела Одлуку о 15-априлским наградама и признањима, према којој је, највише признање - повеља додијељена Амбасади Јапана у БиХ, док су новчане награде додијељене Удружењу за помоћ лицима с посебним потребама и Црквеној општини Лугови.