latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:53 | Аутор: РТРС

Видић: Погба не треба да постиже по 25 голова

Немања Видић, други странац капитен у историји Манчестер Јунајтед, каже да посао Пола Погбе није да постиже 25 голова по сезони.
Немања Видић - Фото: Beta/AP
Немања ВидићФото: Beta/AP

Погба је ове сезоне одиграо 41 меч за Јунајтед, постигао седам голова и забиљежио пет асистенција.

Двадесетчетворогодишњи везиста вратио се прошлог љета на Олд Трафорд, послије сјајних партија у Јувентусу, али је овога пута, за разлику од оног када је долазио као тинејџер, плаћен рекордних 105 милиона евра.

Сјајни Француз се од тада, потпуно очекивано, налази под огромним притиском - сваки његов потез додатно се анализира, док навијачи, новинари и "стручњаци" у случају пораза "Црвених ђавола" често изговарају његово име као једног од главних криваца за неуспјех.

Ипак, "Стена из Ужица" не сматра тако, пружајући једну доста реалнију перспективу.

Некадашњи репрезентативац Србије прокоментарисао је и одлуку Бастијана Швајнштајгера да појача Чикаго Фајер, клуб који с клупе предводи Вељко Пауновић.

- Мислим да је то сјајан потез за њега. Врхунски је играч, петнаест година је играо на врхунском нивоу и освојио прегршт трофеја. Имао је неке проблеме прошле сезоне и то га је спречавало да игра, а и у његовим годинама је тешко вратити се на врхунски ниво. Тренирао је напорно претходних мјесеци, вратио се у форму и мислим да сада има енергију да игра добро.

- Пол је велики, сјајан играч, али није његов задатак да постиже 25 голова по сезони. Његова задужења су да на свим дијеловима терена креира добре ситуације за саиграче и постигне, можда, десет - највише петнаест голова. С друге стране, свакако да посједује квалитет и да 25 пута у години погађа мрежу, али био онда морао да промијени начин и стил игре - рекао је Видић.

Као и што менаџер Жозе Мурињо често истиче, и Немања вјерује да ће Пол тек показати колико вриједи и шта све може.

- Тешко је када људи гледају Погбу како игре и очекују да он ради неке ствари које нису дио његове игре. Опет, сматрам да је урадио неколико добрих ствари ове сезоне, није то најбоље што може, али је одиграо 40 мечева - што је такође важно, као и само његово присуство на терену. Јер, потребан вам је неко на средини терена ко је снажан, висок и чије се присуство "осјећа". Увјерен сам да ће догодине бити још бољи - закључио је један од најбољих штопера у историји ове игре.

Извор: Б92