latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:29 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Кошарац: Политика СДС-а је урушавање институција Српске

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас у Сарајеву да СДС води политику урушавања институција Републике Српске и полтронства према лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- СНСД и даље заступа јасан став, а то је да нећемо присуствовати сједницама Представничког дома све док им предсједава Шефик Џаферовић /СДА/, кога прати његова ратна хипотека. Џаферовић не може да представља нас из СНСД-а, јер не желимо да вријеђамо емоције многих наших људи који су у протеклом рату имали веома трагичне посљедице - рекао је Кошарац новинарима.

Он је оцијенио да СДС има полтронски став према онима који су их изабрали да врше власт на нивоу БиХ, односно Бакиру Изетбеговићу.

- Грађани Републике Српске нису изабрали СДС да врши власт у институцијама БиХ. СДС је изабрао Изетбеговић и то није, како каже Мирко Шаровић /СДС/, "бриселска", већ "Бакирова коалиција" - рекао је Кошарац, реагујући на данашње оптужбе замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младена Босића /СДС/ да "СНСД и ДНС раде на рушењу дејтонских институција и институција Републике Српске".

Према његовим ријечима, СДС не поштује ни институције Републике Српске ни закључке Народне скупштине Републике Српске, као ни породице српских жртава, заробљених, логораша у Републици Српској.

Он је у питање довео и Босићев политички кредибилитет због низа изборних пораза, а посебно је упозорио на бројне контакте Босића са страним амбасадама у БиХ гдје, како каже, руши институције Српске, укључујући и њен Јавни РТВ сервис.

Кошарац је критике упутио и Шаровићу, за кога сматра да своју политику води на полтронски и сраман начин, јер је, говорећи о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ, желио да покаже да нема комуникацију са Владом Републике Српске.

- Нема веће срамоте за било ког Србина у заједничким институцијама БиХ од тога да нема комуникацију са институцијама Српске. Шаровић је послао поруку Изетбеговићу и оним који су га изабрали да сједи у Савјету министара, да он нема никаквих додирних тачака са институцијама Републике Српске - нагласио је Кошарац и поручио да су институције Републике Српске једине које функционишу у БиХ.

Извор: СРНА