latinica  ћирилица
23/03/2017 |  11:28 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

Сребреница: Новинари удаљени са сједнице СО

Новинари су данас удаљени са сједнице Скупштине општине Сребреница иако су добили званичан позив да прате скупштинско засједање.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Предсједник Скупштине општине Сребреница Хамдија Фејзић, након прозивке одборника и констатовања да сви одборници, њих 21, присуствује сједници, рекао је да новинари сниме кадрове и напусте салу, те да ће изјаве за медије бити након сједнице.

Опозициони одборници успротивили су се овом приједлогу, али је са већинских 11 гласова донесена одлука да новинари напусте сједницу, без икаквог образложења.

На дневном реду данашње редовне сједнице је конституисање измијењене скупштинске већине, именовање замјеника начелника општине, те избор секретара Скупштине општине и начелника одјељења општинске управе.

Након редовне, најављено је одржавање тематске сједнице Скупштине општине на чијем дневном реду је разматрање извјештаја о раду установа и предузећа, као и њихових директора.

Према најавама, нову скупштинску већину треба да чини пет одборника СНСД-а, по два одборника ДНС-а и мањинске фракције СДА и по један одборник СДП-а БиХ и СРС-а.

Ранију скупштинску већину чинило је 14 одборника, али су из тог састава иступила два одборника СДС-а и по један одборник СДП-а БиХ и Покрета за преокрет, а новој скупштинској већини приступио је одборник СРС-а.

Извор: СРНА