latinica  ћирилица
22/03/2017 |  20:17 ⇒ 23:05 | Аутор: РТРС

Иванић још није донио одлуку о кандидатури на изборима 2018. године

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић изјавио је вечерас у Брчком да још није донио одлуку о кандидатури за члана Предсједништва БиХ на општим изборима у БиХ наредне године.
Младен Иванић - Фото: ТАНЈУГ
Младен ИванићФото: ТАНЈУГ

"Неодлучност је засад у разлозима породичне и приватне природе.Иначе, до септембра морамо имати чисту ситуацију у вези и са кандидатом за Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске", навео је Иванић.

Он је на састанку чланове одбора ПДП-а у Брчком упознао о више занимљивих појединости које се односе на успјешан исход неких његових потеза као члана Предсједништва БиХ, као што је допринос у оспоравању захтјева Бошњака за ревизију пресуде против Србије, коју је Међународни суд правде у Хагу одбио.

Говорећи о будућој позицији дистрикта Брчко и наговјештају измјена у Статуту ове специфичне локалне заједнице у БиХ, Иванић је указао на неопходност пажљивог праћења свих политичких иницијатива чији би циљ евентуално могао да буде слабљење позиције дистрикта.

Потпредсједник ПДП-а Славко Вучуревић указао је на могућности стварања нових партијских коалиција и наговијестио да би ПДП могао да увећа чланство доласком људи који су напустили политичке партије у којима су до сада дјеловали.

Он је рекао да су сви који то желе добро дошли у ПДП и поручио да не смије бити никаквих уцјена.

Извор: Срна