latinica  ћирилица
21/03/2017 |  10:23 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Кнежевић код Додика- обећана исплата дуговања и крај штрајка жељезничара

Чедомир Кнежевић, жељезничар који је у штрајку глађу, био је на састанку код предсједника Републике Српске Милорада Додика и том приликом штрајкачима је обећана исплата дуговања сазнаје АТВ.
Чедомир Кнежевић (Фото:pogled.ba) -
Чедомир Кнежевић (Фото:pogled.ba)

Штрајкачи ће уколико се испуни то обећање прекинути штрајк. Предсједник Додик је након састанка са штрајкачима отишао у Владу РС.

Штрајкачи су на своју иницијативу отишли код Додика који је обећао да ће у року од 24 часа бити исплаћена фебруарска плата као и да ће се обуставити дисциплински поступци против штрајкача.

Кнежевић се вратио на станицу и обавијестио остале штрајкаче о резултатима састанка. Очекује се да донесу одлуку о евентуалном прекиду штрајка након ових обећања.

Жељезничка пруга у Бањалуци и јутрос је блокирана, а возови из Добоја иду до Врбање, али не могу ући у жељезничку станицу.

Тристо радника Жељезница наставило је блокаду пруге на улазу у Жељезничку станицу Бањалука, у знак солидарности са 12 колега који су ступили у штрајк глађу, тражећи да буду испуњени њихови захтјеви.

Радници "Жељезница Републике Српске" спремни су да прекину штрајк глађу и блокаду пруге под условом да им данас буде исплаћена фебруарска плата, изјавио је један од штрајкача глађу Златко Марин.

Он навео да штрајкачи траже гаранције за редовне исплате плата и топлог оброка у наредном периоду, да са Управом "Жељезница Републике Српске" буде одржан хитан састанак у вези исплате заосталих дуговања и да не буду покренути дисциплински поступци против штрајкача и учесника протеста.

Теретни и путнички саобраћај јуче је зауставило око 200 незадовољних радника Жељезница Републике Српске јер им није уплаћена фебруарска плата.

Генерални директор Жељезница Драган Савановић најавио је да ће, поред топлог оброка и превоза, у догледно вријеме бити исплаћене и плате.

Извор: РТРС/АТВ/СРНА