X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/03/2017 |  14:33 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Драма у авиону Ер Србије на путу из Београда за Лондон

Четворо путника авиона "Ер Србије" који је из Београда полетио ка Лондону приведени су по слетању на лондонски аеродром "Хитроу".
Ер Србија - Фото: Бета
Ер СрбијаФото: Бета

За те путнике се претпоставља да су британски држављани пакистанског поријекла, а приведени су због узнемиравања путника и потенцијалног угрожавања безбједности.

Чланови посаде и путници, међу којима је била и новинарка Бете, прво су осјетили дим цигарета. Три млађа мушкарца и жена су и после више упозорења путника, наставили да пуше.

Ситуација током двочасовног лета била је напета, долазило је и до свађе са путницима, а приведена путница је остале путнике оптуживала за расизам.

Током лета четворо приведених су нон-стоп седали и устајали, премештали се са места на место, а друга четири млађа путника из авиона су практично служила као обезбеђење и спречавали их да шетају по авиону.

Једна од стјуардеса отела је паклу цигарета и упаљач једном од приведених, одузела пасош и издала писано упозорење, а у једном тренутку запријетила је и да ће авион принудно слетјети.

Када је авион коначно слетио у Лондон сви путници су замољени да остану на својим сједиштима и тада је ушла полиција, ухапсила четворо путника, а од оних путника у задњим радовима који су им били најближи узети су искази.

Извор: БЕТА, Б92