latinica  ћирилица
19/03/2017 |  21:33 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

Марковић: Штрајк глађу 14 радника ЖРС је спонтан чин

Предсједник Синдиката жељезничара Милијан Марковић рекао је за Срну да је данашњи штрајк глађу 14 радника добојске секције Жељезница Републике Српске њихов спонтан чин како би скренули пажњу јавности на тежак положај у том предузећу.
Штрајк жељезничара (фото:atvbl.com) -
Штрајк жељезничара (фото:atvbl.com)

- Ово што се дешава је спонтано и индивидуално право сваког појединца који то може и жели - рекао је Марковић.

Марковић тврди да овакав вид борбе нису организовале синдикалне организације које дјелују при Жељезницама Републике Српске и најављује да ће контактирати Управу како би се пронашло рјешење за новонасталу мучну ситуацију.

У Добоју је данас након смјене почело да гладује 14 радника који тврде да неће прекидати радне обавезе али и да од штрајка глађу неће одустати све док се не испуне њихови захтјеви.

Радници протестују због неисплаћених плата и осталих дуговања према њима, неисплаћивања извршних пресуда и покретање одговорности и смјена управе на челу са генералним директором.

У оквиру Жељезница дјелују Синдикат жељезничара Републике Српске, Самостални синдикат машиновођа, Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности Бањалука, Синдикат радника инфраструктуре Добој, Синдикат радника инфраструктуре Бањалука и Самостални синдикат одржавања шинских возила Приједор.

Извор: СРНА