latinica  ћирилица
18/03/2017 |  11:34 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Ружичић: Потребан јединствен став о подношењу тужбе против Хрватске

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић оцијенила је да би све западнокрајишке општине требало да имају јединствен став о питању подношења тужбе против Хрватске за велике српске жртве и вишемилионска материјална разарања у протеклом рату.
Снежана Ружичић (фото: Fokus.ba) -
Снежана Ружичић (фото: Fokus.ba)

"Мишљења сам да начелници општина ове регије треба да што прије одрже састанак и договоре се о будућим корацима. Сматрам да не треба ићи са појединачним тужбама", изјавила је Ружичићева Срни.

Према њеним ријечима, правда треба да буде задовољена, јер ће тада бити бољи услови за мирнији живот на овим просторима.

У општини Језеро у протеклом рату запаљено је више од 50 одсто кућа, разорени су привредни и вјерски објекти, а школа девестирана.

Начелник општине Дрвар Горан Броћета рекао је недавно Срни да БиХ треба да тужи Хрватску за агресију у протеклом рату, јер је војска те земље починила стравичне злочине над српским становништвом у западнокрајишким општинама.

Броћета је истакао да се западнокрајишке општине ни 22 године од завршетка ратних сукоба не могу опоравити од штете коју су починиле хрватске војне снаге.

Представници институција и Борачке организације Републике Српске сагласни су да БиХ треба да тужи Хрватску за агресију, након саопштења СДА да је Загреб самоиницијативно планирао и изводио војне акције у БиХ.

Извор: Срна