latinica  ћирилица
17/03/2017 |  21:25 ⇒ 21:30 | Аутор: РТРС

Кирјос се отровао, Федерер у полуфиналу без борбе

Ник Кирјос био је принуђен да преда четвртфинални окршај на Мастерсу у Индијан Велсу Роџеру Федереру јер се отровао храном.
Ник Кирјос - Фото: Getty Images
Ник КирјосФото: Getty Images

Аустралијанац и Швајцарац требало је да отворе једну од преостале двије борбе за у полуфинале од 20 часова.

Ник је претходно елиминисао акутелног шампиона Новака Ђоковића, док је Роџер био бољи од Рафаела Надала.

"Нажалост, нистам у стању да играм данас због болести. У овом тренутку, вјерујем да је у питању тровање храном, а молим се да није ништа више. Цијеле ноћи сам се борио с симптомима и у мени није остало готово ништа, како би могао да играм са великим шампионом какав је Роџер. Морао бих да будем на свом максимуму како би уопште имао шансе. Није ми одлука коју сам морао да донесем лако пала јер су ово мечеви због којих тренирам, али нисам у стању да изађем на терен. Жао ми је навијача, али морам да ставим своје здравље на прво мјесто и надам се да ће то разумјети. Желим да пожелим Роџеру пуно среће у наставку турнира и захвалим свима вам који сте ме подржавали на БНП Парибас Опену. Свакако ћу се вратити. Хвала вам", написао је Кирјос на Твитеру, уз тужан смајли.

Недуго затим, ријечи подршке упутио му је и Федерер.

"Надам се да ћеш брзо оздравити".

Послије предаје Кирјоса, први ће на терен Џек Сок и Кеј Нишикори, а бољи из дуела Американца и Јапанца ићи ће на мегдан управо Швајцарцу.

Други полуфинални пар чине Шпанац Пабло Карењо-Буста и Стан Вавринка из Швајцарске.

Извор: Б92