latinica  ћирилица
17/03/2017 |  16:11 | Аутор: РТРС

Касиповић: Заједнички до рјешења проблема у "Жељезницама"

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас да на рјешавању проблема "Жељезница Републике Српске" заједнички треба да раде Влада, запослени и синдикати у тој фирми.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

Касиповић је новинарима у Бањалуци рекао да је право на штрајк легитимно и да се то односи и на запослене у "Жељезницама Републике Српске", који су јучерашњим ступањем у штрајк глађу почели да се боре за своја права.

"Не мислим да је добро да било ко угрожава здравље штрајком глађу и сматрам да треба да разговарамо и тражимо рјешење. Не оспоравамо ником то право, али то морамо да задржимо у хуманим оквирима и да настојимо да измиримо све обавезе према радницима. Али треба да разумијемо и да су нам структуралне промјене неопходне не само у `Жељезницама Републике Српске`, већ и у низу других колектива", поручио је Касиповић.

Он је рекао да Влада Српске није расправљала о понуди "Свислајон групе" из Новог Сада, чији је власник Родољуб Драшковић, да Српској, без накнаде, поклони своје акције у привредном друштву "Свислајон индустрија алата" из Требиња.

"Има обичај у народу да се поклону не гледа у зубе, али ово је и правно питање које треба добро размотрити и видјети на који начин да се одредитимо према њему. На основу медијских вијести тешко је одлучивати о једном прије свега привредном питању, тако да тек треба да видимо шта је суштина, па ћемо се према томе и опредијелити ", рекао је Касиповић.

Извор: Срна