latinica  ћирилица
17/03/2017 |  08:15 | Аутор: РТРС

Себастијан Фетел: Могу до титуле шампиона

Четвороструки свјетски шампион и возач Ферарија Себастиан Фетел увјерен је да може освојити титулу ове сезоне и вратити наслов у Маранело.
Себастијан Фетел - Фото: АП
Себастијан ФетелФото: АП

Нијемац каже да је веома задовољан овогодишњим болидом, те да осјећа да је цијела структура Ферарија позитивно напредовала. На питање мисли ли да може освојити титулу ове године с Фераријем није пуно размишљао.

"Да, наравно да мислим да могу освојити титулу свјетског шампиона. Не бих ни улазио у болид да то не мислим", рекао је Нијемац.

Ферари је показао импресивну форму кроз двије седмице предсезонског тестирања у Барселони и заузео прва мјеста на таблицама најбржих времена. Како се чини, италијански тим би ове године могао угрозити Мерцедес, који није изгледао тако доминантно као протеклих сезона на тестирању. Фетел је на питање о Фераријевој форми остао резервисан и није хтио да открива пуно детаља.

"Све што могу рећи је да влада одлична атмосфера у екипи, сви раде за све. Тренутно је немогуће било шта предвидјети. Чак и тестирање у Барселони не значи ништа, можда само мали увид у то гдје сте у односу на остале. Право стање знаћемо тек након три или четири трке. У Формули 1 само су резултати битни", додао је он.

Старт нове сезоне је наредне седмице у Аустралији, када се 26. марта вози трка у Мелбурну.

Извор: Агенције