latinica  ћирилица
16/03/2017 |  18:32 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Успјешна година за одбојку у Српској

На годишњој Скупштини Одбојкашког савеза Републике Српске, која је одржана данас у Источном Сарајеву, оцијењено је да је претходна година била врло успјешна за одбојку у Српској.
Одбојка - Фото: илустрација
ОдбојкаФото: илустрација

Према ријечима предсједника Одбојкашког савеза Републике Српске Милутина Поповића, реализован је велики број активности које су допринијеле популаризацији одбојке.

"Кампови, семинари и такмичења за млађе узрасне категорије, реализација међународних пројеката и резултати наших клубова у такмичењима на нивоу БиХ и у међународним оквирима разлог су да будемо задовољни протеклом годином", истакао је Поповић.

Скупштина је једногласно усвојила извјештај Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске о раду и активностима у Савезу за период април 2016 - март 2017. године.

Изражен је јасан став да представници Одбојкашког савеза Републике Српске у органима Одбојкашког савеза БиХ не могу учествовати у било каквим активностима које ће произвести поновно стварање дугова кровног савеза.

"Довољно је болно искуство о наслијеђеним дуговима из Одбојкашког савеза БиХ који су настали прије реорганизације, кроз неплаћене обавезе према добављачима и неплаћене пореске обавезе", нагласио је Поповић.

Усвојен и извјештај о финансијском пословању Одбојкашког савеза Републике Српске за 2016. годину, уз констатацију да је претходна година финансијски била успјешна.

"Без повећања обавеза клубова по било којем основу савез је пословао позитивно", закључио је Поповић.

За 13. април заказана је конститутивна сједница новог сазива Скупштине Одбојкашког савеза Репулике Српске на којој ће бити изабрани нови органи Савеза.

Извор: СРНА