latinica  ћирилица
28/02/2017 |  17:52 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Швајнштајгер спасио живот судији

Њмачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер спасио је живот судији Бабаку Рафатију, пославши му писмо када је овај желио да се убије.
Бабаки Рафати - Фото: Screenshot
Бабаки РафатиФото: Screenshot

Судија Рафати испричао је несвакидашњу причу како га је некадашњи њемачки репрезентативац охрабрио док је био у депресији и спријечио да поново покуша самоубиство.

Арбитар рођен 1970. године у Хановеру требало је да 19. новембра 2011. суди утакмицу између Келна и Мајнца, али се није појавио на стадиону.

Замјена за тај сусрет није ангажована, а он је пронађен у хотелској соби послије покушаја да се убије и одведен је на интензивну његу.

"Пробудио сам се у хотелској соби, био је то ужасан моменат и прва помисао ми је била да испланирам самоубиство поново и да тада одрадим посао како треба. Малтретирали су ме прије тога 18 мјесеци. Да будем искрен, људи су жељели да ме се ријеше. Од када сам покушао самоубиство, нико из Фудбалског савеза Њемачке ме није контактирао, али јесу колеге судије“, рекао је Рафати.

Он је потом открио да је Швајнштајгер имао велику улогу у његовом опоравку.

"Бастијан Швајнштајгер ми је написао писмо које ме је много дирнуло. Није било никаквог мотива са његове стране јер је знао да нећу моћи да судим послије тог инцидента. Написао ми је сљедеће: 'Господине Рафати, људи често праве грешке у животу, али једноставно морамо да се вратимо. Желим вам све најбоље'. Био је то његов велики и људски гест. Депресија је и даље велики табу у фудбалу, а ја од тада радим као ментални тренер са три бундеслигашка играча. Више не желим да се убијем, сада знам да сам био луд и да је живот превише лијеп да бисте га сами уништили“, додао је Рафати.

Извор: Б92