latinica  ћирилица
28/02/2017 |  17:51 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Обиљежавање у Београду посебно значајно за грађане из Српске

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је Срни да је веома значајно данашње најсвечаније обиљежавање Дана Републике изван граница Српске, посебно у Београду, с обзиром на то да у Србији живи велики број грађана из Српске.
Златан Клокић - Фото: СРНА
Златан КлокићФото: СРНА

Клокић је уочи пријема у Београду поводом обиљежавања 9. јануара - Дана Републике навео да се овај дан обиљежава већ трећу годину узастопно у згради Скупштине града Београда /Стари двор/.

Он је захвалио службеницима администрације овог града који су омогућили да свечаност буде организована, као и Представништву Српске у Србији.

"Обиљежавање Дана Републике Српске у Београду је посебно значајно, с обзиром на то да велики број грађана Српске живи у Србији. Ово значи да Република Српска мисли на њих", додао је Клокић.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Српске нагласио је да је данашње обиљежавање Дана Републике значајно и због тога што Србија и Српска имају потписан Споразум о специјалним паралелним везама, те на тај начин брину о добросусједским и братским односима.

Представништво Републике Српске у Србији приредиће вечерас у Београду свечани пријем поводом 9. јануара - Дана Републике и 25 година од проглашења њеног првог устава.

Први Устав Републике Српске донесен је 28. фебруара 1992. године под називом Устав Српске Републике Босне и Херцеговине, док је назив Република Српска званично проглашен 12. августа 1992. године.

Извор: СРНА