latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:44 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Пале: Састанак представника Уније студената Српске и Студентског центра Пале (ВИДЕО)

У Палама је одржан састанак представника Уније студената Српске и Студентског центра Пале, на коме је резговарано о условима живота студената у студентским домовима на Палама. Састанку је присуствовао и начелник општине Пале Бошко Југовић.
Студентски дом Пале - Фото: РТРС
Студентски дом ПалеФото: РТРС

Студентски стандард у домовима у Палама је задовољавајући, мада је неопходно студентима обезбиједити читаоницу, бибилиотеку, ТВ салу и остале пропратне садржаје. У студентским домовима борави 530 студентата.

Милан Милишић, предсједник Уније студената Српске каже да да треба ријешити питање студентске библиотеке, а Унија студената ће, како каже, остала питања рјешавати са министарством и Владом Српске.

"Што се тиче смејштајног капацитета, он је задовољавајући. Недостају нам пропртни садржаји и у наредном периоду то треба рјешавти", сматра Дамјен Шкипина, директор Стуидентског центра Пале.

Општина Пале има посебну обавезу према студентима, јер су домови смјештени у овој општини.

"Општина има обавезу да помогне у функционисању домова и ми ћемо то учинити кроз финансијска средства и састанке", јасан је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Из Уније студената поручују да се школарине на факултетима неће повећавати.

Подржавају и иницијативу да се Фалуктет за физичку културу премјести у некадашњи студентски дом на Корану, јер је овај факлутет од студентских домова тренутно удаљен десетак километара.