latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:34 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Зворник: Одборници усвојили Информацију о стању спорта (ВИДЕО)

Са 25 гласова за, одборници Скупштине Града Зворника усвојили су Информацију о стању спорта, документ који је зворничка спортска јавност с нестрпљењем ишчекивала. Овим документом је детаљно анализирано стање зворничког спорта, дјеловања спортских организација и инфраструктуре.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Усвојена информација је важан корак за развој зворничког спорта. Овим се испуњава захтјев Републичке службе за ревизију, али и јасно дефинишу обавезе градских спортских организација.

"Морамо увести много реда у локалној заједници, прије свега у спорт. Убудуће ниједан спортски колектив неће добијати никаква средства из градске касе све док не достави извјештај за претходно потрошена средства", категоричан је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Клуб одборника Српске демократске странке није гласао.

"Нисмо гласали из једног простог разлога, јер што смо у претходном периоду имали сличне иницијативе, у претходном периоду смо имали план тих категорија спортова, међутим, локална заједница се није придржавала тога", рекао је Бојан Лукић, одборник СДС-а.

Зворник има талентоване спортисте, све је већи број клубова и све мање великих резултата. Већа издвајања за спорт из градског буџета су неопходна, сагласне су и власт и опозиција.

"Зворник има велики потенцијал по питању спорта, али мислим да средства која се издвајају требају бити повећана да бби се овим што чинимо увела одређена дисциплина", истакао је Милан Ђокић, одборник СНСД-а.

Једногласно су одборници усвојили и Одлуку о образовању стручног савјета за спорт Зворника.