latinica  ћирилица
28/02/2017 |  16:01 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

СО Дервента о судбини дервентског породилишта (ВИДЕО)

О судбини дервентског породилишта требало би да се разговара на заједничком састанку свих надлежних општинских и републичких институција, закључено је на сједници СО Дервента. Такав закључак раније је усвојио и Колегијум скупштине, али је Клуб одборника ПДП –а иницирао стављање ове тачке на дневни ред, што су у СНСД-у оцијенили као неозбиљно.
Општина Дервента - Фото: РТРС
Општина ДервентаФото: РТРС

Питање опстанка породилишта у Дервенти није тема о којој треба разговарати преко кољена, већ припремити материјал и обезбиједити релевантне саговорнике, кажу у СНСД-у.

Позивају се на већ усвојене закључке скупштинског колегијума, али ПДП од иницијативе није желио да одустане.

"Пошто није још расправљано о капиталним инвестицијама сматрали смо да је ово минут до 12 када се треба изаћи с овим приједлогом,изнијети јасан став", рекао је ово Мирко Петрић, предсједник Клуба одборника СНСД-а у СО Дервента.

Иницијативу Клуба одборника ПДП-а покушао је да спаси делегат ове странке у Вијећу народа Милан Ђукић, али је његово објашњење наишло на жесток одговор посланика СНСД-а у Народној скупштини Игора Жунића.

Он је рекао да је озбиљној теми ПДП приступио неозбиљно. Први човјек општине увјерава да је све под контролом.

"Не прође два дана да нисмо у контакту од министара па надаље, да видимо како све да смјестимо у законске оквире и за добро и беба и мајки и мајки и беба", истиче Милорад Симић, начелник општине Дервента.

Одборници СО Дервента усвојили су одлуку о изради дијела регулационог плана "индустријска зона", чиме се омогућавају нове инвестиције у реални сектор и запошљавање радника, те одлуку о додатном кредитном задужењу по хитном поступку опоравка од поплава у износу око 80.000 марака, што ће бити искориштено за инфраструктуру.