latinica  ћирилица
28/02/2017 |  15:24 | Аутор: РТРС

Хамлитон најбржи на тестирању у Барселони

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон остварио је најбрже вријеме и превезао највише кругова у пријеподневном дијелу данашњих тестирања у шпанском Монтмелу.
Луис Хамилтон - Фото: Getty Images
Луис ХамилтонФото: Getty Images

Троструки свјетски шампион је најбржи круг превезао за 1:20,983 минута и био је бржи за 0,782 секунде него што је био јуче, током првог дана тестирања у Каталуњи, када је имао најбољи резултат.

Хамилтон је за прва два дана тестирања секунду бржи од најбољег резултата постигнутог 2016. године током осмодневних предсезонских тестирања. У поподневном дијелу тренинга Мерцедесов болид тестираће Валтери Ботас.

Најближи Мерцедесу током прва два дана тестирања био је Ферари. Кими Раиконен данас је био скоро двије секунде спорији од Хамилтона на другом мјесту, док је његов клупски колега Себастијан Фетел јуче био иза Хамилтона.

Хамилтон је данас возио 66 кругова, а Раиконен 47, а ни Мерцедес ни Ферари до сада нису пријавили механичке проблеме. Тестирања ће се обављати до четвртка, а на стази у близини Барселоне обавиће се и друга рунда тестирања, од 7. до 10. марта.

Нова сезона Формуле 1 почиње 26. марта трком за Велику награду Аустралије.

Извор: Б92, Бета