latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:19 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Добој: Предсједник Предсједништва Борачке организације поднио оставку

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Добоја Горан Сувајац, који је поднио неопозиву оставку на ту функцију, изјавио је да се на тај корак одлучио јер није у могућности да побољша статус ове категорије због "маћехинског односа Градске управе према овој организацији и опструкције у раду појединих чланова руководства".

Он је рекао новинарима да су га појединци у Градској управи оцијенили "некооперативним" откако су делегати на прошлогодишњој скупштини градске Борачке организације усвојили закључак за изградњу централног спомен-обиљежја погинулим борцима у одбрани Добоја, као и наставак иницијативе да Добој напусти Заједницу општина турског свијета.

Он истиче да је из градског буџета за прошлу годину од предвиђених 200.000 КМ, Борачкој организацији, према његовом сазнању, уплаћено свега око 68.000 КМ.

Сувајац је указао и на лоше међуљудске односе у Борачкој организацији, гдје један мањи број људи покушава да рад ове организације прилагоди "нечијим жељама", одступајући од званичне политике легалних органа.

"Прије три до четири мјесеца предсједник Скупштине Борачке организације
/града Добоја/ Перо Тубић одузео ми је овлаштење за располагање новчаним средствима у банци, којих на рачуну и нема, о чему сам обавијестио надлежене у БОРС-у", каже Сувајац.

Он додаје да им је недавно искључен телефон, да су добили опомену пред искључење струје, опомену од пореске управе, што уз вишемјесечне нагомилане обавезе доводи до тога да на терену не спроводе редовне активности.

Сувајац тврди да супротно захтјевима чланова Предсједништва градске Борачке организације, Тубић већ пет мјесеци одбија да сазове сједницу овог тијела.

Сувајац излаз види у одржавању нове скупштине на којој ће делегати одлучити да ли ће ова организација наставити да спроводе већ зацртане програмске активности или ће се прилагодити нечијем диктираном начину рада.

Он каже да му се заједно са појединим члановима пријети Судом части, али да таква иницијатива "нема прођу" јер још има подршку већине чланова локалног предсједништва.

Извор: Срна