latinica  ћирилица
28/02/2017 |  13:17 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Стевандић: СДС више радио за Изетбеговића, мање за српско јединство

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изразио је данас жаљење због тога што је СДС на посебној сједници Народне скупштине сазваној поводом захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије више радио за бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, а мање за српско јединство.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"То не може сакрити никаква празна демагогија и никакво прање заклињања /те странке/ у државу, БиХ, Суд и Тужилаштво", рекао је Стевандић.

Он је додао да нема никаквог смисла да се лидер СДС-а Вукота Говедарица сада поставља као највећи заштитник БиХ, коју упорно назива државом.

Стевандић је оцијенио да Говедарицу Српска интересује само толико колико је потребно уложити у маркетинг за лажно србовање.

Потпредсједник Народне скупштине је оцијенио да у закључцима Народне скупштине поводом захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије није било позива да се блокирају институције БиХ, али да су тиме "демаскирани" они који прије подне изјављују да су изашли из коалиције са лидером СДА-а Бакиром Изетбеговићем, а сутрадан настављају да раде заједно с њим.

Говедарица је јуче изразио жаљење што се владајућа већина и опозиција нису усагласили о четвртом закључку, којим је дефинисано да Народна скупштина позива представнике Српске у заједничким институцијама БиХ да искористе сва правна и политичка средства с циљем онемогућавања доношења било каквих одлука на нивоу заједничких институција БиХ, све док се не ријеше витална питања Српске, као што су акта у вези са Судом и Тужилаштвом БиХ, рјешавање питања имовине и друга.

За предложене закључке гласало је 46 посланика, уздржана су била 23 посланика опозиције, а нико није гласао против.

Извор: Срна