latinica  ћирилица
28/02/2017 |  12:11 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Бошњаковић предсједница актива жена СНСД-а Бијељина

Једногласном подршком више од стотину делегата економиста Тања Бошњаковић изабрана је за предсједника Актива жена СНСД-а Бијељина и тиме постала члан Предсједништва и Извршног комитета Градског одбора странке.
Изабрана предсједница и руководство Актива жена СНСД Бијељина (фото: http://snsd-bijeljina.org) -
Изабрана предсједница и руководство Актива жена СНСД Бијељина (фото: http://snsd-bijeljina.org)

Захваливши чланицама новоизабраног Градског одбора за подршку и изузетну част, Бошњаковићева је истакла снажну приврженост политичким циљевима СНСД-а и опредијељеност за даље јачање актива жена и улоге жене у политици.

"Моја чврста намјера је да Актив жена СНСД Бијељина буде носилац политичких активности наше организације, да представљамо тим који ће привући нове чланове и да заједно радимо у најбољем интересу жена али и свих грађана Бијељине", рекла је Бошњаковићева.

Бошњаковићева је рођена је 1979. године у Зворнику, звање дипломираног економисте стекла је на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, сертификовани је форензички рачуновођа и има 13 година радног искуства у реалном сектору.

На претходним локалним изборима остварила је запажен резултат као кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини града Бијељина.

Градски одбор је на засједању које је одржано синоћ изабрао и три потпредсједника Актива жена Наташу Пејић, Славицу Лукић и Оливеру Мрковић, као и секретара Данијелу Стевановић које ће помагати у даљем раду и вођењу Актива жена СНСД Бијељина.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Недељко Ћорић честитао је Активу жена на успјешно проведеним изборима и, истакавши значај жена у политици, осврнуо се на положај који жене имају у организацији СНСД.

"СНСД и статутарно и реално придаје највећи значај женама у политици. О томе најбоље свједоче извршне и изборне функције које обављају жене СНСД-а. Прва жена премијер у Републици Српској и региону је наша Жељка Цвијановић која је показала да у тешким, међународним и унутрашњим околностима, Владу Српске води изузетно одговорно и квалитетно", рекао је Ћорић.

Према његовим ријечима, у Клубу посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске има чак 10 жена које су међу најактивнијим и најодговорнијим народним посланицима, као и два посланика у Парламентарној скупштини БиХ, а једина жена у Скупштини града Бијељина је из СНСД-а.

"Ви сте се за то избориле својим радом, залагањем и квалитетом и сигуран сам да ће ново руководство дати немјерљив допринос у даљем раду наше градске организације", истакао је Ћорић.

Извор: Срна