latinica  ћирилица
28/02/2017 |  10:19 | Аутор: РТРС

Јерковић посјетио Модричу и Вукосавље

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић истакао је да жупник жупе Рођења Богородице Дјеве Марије у Модричи Анто Перић може бити примјер многима како се имплементирају средства Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.
Јерковић посјетио Модричу - Фото: СРНА
Јерковић посјетио МодричуФото: СРНА

Јерковић се састао са жупником Перићем и одборником у Општинском одбору Модрича Петром Гагулићем, те обишао цркву и жупну кућу која је у завршној фази грађења.

Перић је овом приликом показао Јерковићу изграђену ограду која дијели цркву од шеталишта у самом центру Модриче, саопштено је из кабинета потпредсједника Републике Српске.

"Јерковић је захвалио велечасном за пријем и увјерио се да велечасни Анто Перић може бити примјер многима како се имплементирају средства из Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и министра Давора Чордаша. Разговарано је и о посвети цркве али још без конкретног датума", наводи се у саопштењу.

Након Модриче, Јерковић је посјетио жупу Алојзије Гонзаге Пећник у Вукосављу и жупника Андрију Јањића.

Јерковић је истакао да је због тешког економског стања и недостатка радних мјеста на овим просторима остало само старије становништво.

Извор: СРНА