latinica  ћирилица
28/02/2017 |  08:09 | Аутор: РТРС

Данас топло, температура од 14 до 21 степен

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити још топлије, вјетровито и претежно суво вријеме, уз температуру ваздуха од 14 до 21 степен Целзијусов.
Ведро - Фото: РТРС
ВедроФото: РТРС

Јутрос је топло, на југу и југозападу умјерено до претежно облачно, а у осталим предјелима претежно сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће још топлије и вјетровито вријеме уз доста сунчаних периода.
На југу и западу ће бити нешто облачније, а слаба киша ће падати само повремено.

Увече и у ноћи јаче наоблачење доноси кишу прво у западне и јужне предјеле, а до сриједе ујутру киша ће се проширити на вићину предјела.

Дуваће умјерен до јак југо, увече и у ноћи врло јак поготово у Крајини гдје ће бити олујних удара.

Највиша дневна температура ваздуха од 14 до 21, у вишим предјелима од 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус један степен Целзијусов, Рудо и Соколац један, Вишеград, Нови Град и Добој два, Бањалука, Приједор, Градишка, Зеница, Источно Сарајево, Хан Пијесак, Чемерно, Фоча и Брод четири, Тузла, Србац и Чајниче пет, Зворник шест, Невесиње, Калиновик, Гацко и Бијељина седам, Сребреница, Билећа и Мраковица осам, Дринић и Кнежево девет, Требиње 10, Сарајево, Котор Варош, Рибник, Мљечаница, Мркоњић Град и Мањача 11, Шипово и Крупа на Уни 12, Мостар 13, Неум и Крупа на Врбасу 14, Сански Мост 15 степени Целзијусових.

Извор: СРНА