latinica  ћирилица
28/02/2017 |  08:06 ⇒ 12:55 | Аутор: РТРС

Министри из СзП присуствоваће данашњој сједници СМ БиХ

У Сарајеву је за данас заказана редовна сједница Савјета министара БиХ која је требало да буде одржана прошле седмице, најављено је из ове институције.
Сарајево, Парламент БиХ - Фото: klix.ba
Сарајево, Парламент БиХФото: klix.ba

Министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио је синоћ за портал "Вијести" да ће министри из Савеза за промјене присуствовати данашњој сједници Савјета министара БиХ.

Прошлог уторка, 21. фебруара, одржана је телефонска сједница на којој су разматрани само хитни, односно "материјали који су били везани за рокове".

Из Савеза за промјене /СзП/ тада је речено Срни да сједница Савјета министара БиХ није одржана јер представници СзП-а не желе да учествују у раду ове институције док не буде разријешено питање ревизије пресуде против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

На дневном реду данашње сједнице је извјештај о предузетим и преосталим активностима у вези са припремом одговора на Упитник Европске комисије.

Савјет министара требало би да разматра и приједлог одлуке о координатору за Инструмент претприступне помоћи /ИПА два/ и приједлог одлуке о Одбору за ИПА два.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да ће бити ријечи и о информацији о спровођењу Комуникационе стратегије за информисање јавности о процесу приступања БиХ ЕУ у прошлој години.

Савјет министара размотриће нацрт одлуке о ратификацији Протокола уз Споразум о стабилизацији и придруживању између БиХ, са једне стране, и Европских заједница и њихових држава чланица, са друге стране, да би се узело у обзир приступање Хрватске ЕУ.

Пред министрима ће се наћи и приједлог одлуке о усвајању Статистичког програма БиХ за период 2017-2020. година.

На дневном реду су информација о активностима на припреми оквирних смјерница за успостављање и развој пољопривредног информационог система у БиХ и информација о активностима на успостављању и развоју система идентификације земљишних парцела у БиХ.

Савјет министара БиХ расправљаће и о Анализи спровођења Закона о пољопривреди, исхрани и руралном развоју БиХ.

Биће ријечи и о документу Економски трендови за период јануар-септембар прошле године.

Почетак сједнице заказан је за 13.00 часова, а по њеном окончању најављено је саопштење.

Извор: СРНА