latinica  ћирилица
27/02/2017 |  14:17 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

И.Сарајево: ПДП-у градоначелник, СДС-у предсједник Скупштине

Предсједници градских одбора СДС-а и ПДП-а Дарко Бабаљ и Раде Ћосовић потписали су данас у Источном Сарајеву коалициони споразум о конституисању власти у Скупштини града према којем ће градоначелник и потпредсједник Скупштине бити из ПДП-а, а замјеник градоначелника и предсједник Скупштине града из СДС-а.
Скупштина града Источно Сарајево - Фото: РТРС
Скупштина града Источно СарајевоФото: РТРС

"Конститутивна сједница Скупштине града Источно Сарајево биће одржана 9. марта", најавио је Ћосовић.

Он је рекао новинарима да су разговори СДС-а и ПДП-а о конституисању власти на нивоу града били веома коректни, што је резултирало квалитетним коалиционим споразумом.

Према његовим ријечима, Град Источно Сарајево је и до сада имао стабилан буџет, а тако ће бити и убудуће.

Ћосовић је најавио да ће у фокусу пажње Скупштине града и даље бити изградња болнице Источно Сарајево, развој Универзитета и организација ЕЈОФ-а 2019. године.

Бабаљ је рекао да СДС и ПДП настављају и даље да владају Источним Сарајевом.

"За све оно што буде корисно за грађане Источног Сарајева, нећемо се оглушити о приједлоге других политичких партија које партиципирају у Граду. Мислим да је дошло вријеме да се све политике у Источном Сарајеву окрену грађанима, не политичењу", каже Бабаљ.

Он је додао да ће и СДС и ПДП имати коректан однос према општинама Трново, Пале и Источно Ново Сарајево чији су градоначелници из СНСД-а, чак, како каже, много бољи него што Влада Републике Српске има према општинама на чијем је челу човјек из СДС-а или ПДП-а.

"Уосталом, у пет од шест ошштина које чини Град Источно Сарајево, ми имамо скупштинску већину. Надам се да нећемо упасти у политичке замке и да ће нам интереси свих наших грађана бити у првом плану", навео је Бабаљ.

Извор: СРНА