latinica  ћирилица
24/02/2017 |  15:16 | Аутор: РТРС

Вучић: Београд био у праву када је говорио гдје лежи проблем у БиХ

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је Србија била у праву кад је говорила гдје лежи проблем у БиХ, што је показала и сједница ПИК-а на којој су амабасадори, са изузетком турског амбасадора, изразили забринутост због озбиљне политичке ситуације усљед подношења захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Он је рекао новинарима у Нишу да су мир и стабилност најважнији за просперитет и напредак Србије и предуслов за нове инвестиције, те да је зато важно да нема проблема у БиХ.

"То је за нас данас највећи проблем", рекао је Вучић и додао да је јуче у три наврата разговарао са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и предсједавајућим Предсједништва БиХ Младеном Иванићем.

Вучић је додао да је желио да чује њихово мишљење и покуша да схвати који је рационалан разлог који се крије иза ревизије, пренијели су београдски медији.

Наводећи да не може да разумије зашто је поднесен захтјев за ревизију, премијер Србије је рекао да такав потез не може да тумачи ни унутрашњом политичком ситуацијом у једном народу, јер лидер не смије да се води оним што је популарно у народу и што народ жели.

"Да хоћу да се додворим народу, рекао бих им да сачекају да прођу избори па ћу све да им исплатим, али нећу јер нисам лажов. Тако би и у БиХ требало другачије да се поступи", сматра Вучић.

Осврћући се на разговор са америчким амбасадором у Србије Кајлом Скотом о ревизији пресуде по тужби против Србије, Вучић је навео да "САД подржавају стабилност и мир".

Извор: СРНА