latinica  ћирилица
24/02/2017 |  12:53 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Вучић: Ревизија уздрмала стабилност цијелог региона

Премијер Србије Александар Вучић и амерички амбасадор у Србији Кајл Скот размотрили су данас ситуацију у региону и истакли важност промовисања мира, стабилности и бољих међусобних односа на Западном Балкану, као и заједничких могућности за убрзање економског раста, ширења трговинске размјене и отварања нових радних мјеста.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Поводом подношења захтјева Међународном суду правде за ревизију пресуде по тужби против Србије за геноцид, Вучић је истакао да је тим неодговорним потезом створена веома лоша атмосфера, прије свега у БиХ, и да су у прошлост враћени тешко грађени односи Србије и БиХ и уздрмана стабилност цијелог региона.

Он је рекао да ће Србија увијек поштовати интегритет БиХ и залагати се за очување мира и стабилности, али да неће дозволити да буду угрожени државни и национални интереси Србије, саопштено је из Владе Србије.

Премијер Србије је указао да би његов приједлог о успостављању царинске уније на Западном Балкану био један од начина да се постигне економски напредак региона.

Амбасадор Скот исказао је континуирану америчку подршку Србији у процесу приближавања ЕУ и напорима које Влада чини у испуњавању критеријума за чланство.

Саговорници су констатовала и добру сарадњу Србије и САД у борби против тероризма кроз дјеловање анти-ИСИС коалиције.

Скот је пренио позив америчког државног секретара Рекса Тилерсона Влади Србије за министарски састанак посвећен тој теми, који је планиран у марту у Вашингтону.

Извор:СРНА