latinica  ћирилица
23/02/2017 |  22:08 ⇒ 23:01 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Рома, Ајакс, Бешикташ, Гент, Андерлехт у осмини финала

Фудбалери Роме, Ајакса, Бешикташа, Гента и Андерлехта пласирали су се у осмину финала Лиге Европа.
Тотенхем - Гент (фото: theguardian.com) -
Тотенхем - Гент (фото: theguardian.com)

Рома је на свом терену изгубила од Виљареала са 0:1 у реванш мечу шеснаестине финала Лиге Европа, али су прошли даље због убједљиве побједе у првом мечу.

'Вучица' је у првом мечу славила резултатом од 4:0.

Једини гол на мечу у Риму постигао је Рафаел Боре у 16. минуту.

Фудбалери Ајакса побједили су на свом терену Легију са 1:0 и тај један гол им је био довољан за пласман у осмину финала. У првом мечу је било 0:0.

Стрелац побједничког гола на данашњем мечу био је Ник Фиргевер у 49. минуту. Бивши фудбалер Партизана Мирослав Радовић због жутог картона није био у саставу пољског тима.

Руски Зенит је славио са 3:1 против Андерлехта, али му тај тријумф није био довољан за пролаз даље. Андерлехт је у првом мечу побједио са 2:0.

Зенит је био близу пласмана у осмину финала пошто је водио са 3:0 све до 90. минута, али је тада Исак Телин погодио и одвео Андерлехт даље. Бивши играч Челсија био је на клупи Зенита, док су Иван Обрадовић и Урош Спајић у дресу Андерлехта одиграли цео меч.

У осмину финала пласирао се и Бешикташ који је у Истанбулу победио Хапоел Биршебу са 2:1. Турска екипа је славила и у првом мечу, резултат је био 3:1. Српски фудбалер Душко Тошић одиграо је цео меч за турски тим.

АПОЕЛ је са 2:0 побједио Атлетик Билбао, па се послије пораза од 3:2 у првом мечу пласирао међу 16 најбољих екипа у Лиги Европа.

Гент је одиграо 2:2 са Тотенхемом и пласирао се у осмину финала.

Пласман даљу су обезбједили и Ростов, Генк, Копенхаген, Борусија Менхенгладбах и Лион.

Извор: Б92