latinica  ћирилица
23/02/2017 |  21:34 | Аутор: РТРС

САД: Неће бити масовних депортација

Неколико часова након што је амерички предсједник Доналд Трам описао своју политику депортација као "војну операцију" министар за унутрашњу безбједност Џон Кели критиковао је медије јер су користили тај термин и инсистирао да неће бити "масовних депортација".
Бијела кућа  (Фото:Flickr/ Glenn Pope) -
Бијела кућа (Фото:Flickr/ Glenn Pope)

Кели, који је уз америчког државног секретара Рекса Тилерсона у Мексико Ситију, састао се са предсједником Енриком Пењом Нијетом и члановима мексичке Владе поводом повишених тензија због нове имиграционе политике САД.

"Неће и понављам неће бити употријебљена војна снага у имиграционим операцијама. Бар половина новинара нека покуша да то пренесе исправно јер се непрестано погрешно извјештава", рекао је Кели у обраћању новинарима у мексичкој пријестоници.

Кели је нагласио да неће бити масовних депортација.

"Све што радимо, биће учињено по закону и у складу са људским правима и правним системом САД. Увијек је то чињено уз блиску сарадњу са Владом Мексика", рекао је Кели.

Непосредно пред Келијево обраћање, Тилерсон је навео да су он и министар за унутрашњу безбједност имали продуктивне састанке са својим мексичким колегама и да су разговарали о несугласицама два сусједа.

Извор: СРНА