latinica  ћирилица
23/02/2017 |  19:18 | Аутор: РТРС

Руни не одлази у Кину

Фудбалер Манчерстер Јунајтеда Вејн Руни упркос спекулацијама да ће каријеру наставити у Кини остаје на Олд Трафорду, објавио је АФП.
Вејн Руни (Фото: thesun.co.uk) -
Вејн Руни (Фото: thesun.co.uk)

Британски медији пренијели су јуче да се агент Вејна Рунија налази у Кини гдје покушава да обезбиједи уговор најбољем стријелцу у историји Јунајтеда.

Међутим, до тога највјероватније неће доћи.

Капитен Енглеске је изгубио мјесто у првом тиму откако је Мурињо преузео Јунајтед. Он је од 17. децембра био стартер у само три утакмице, а недавно је рекао да осим Јунајтеда и Евертона неће играти ни за један други клуб у Енглеској.

Енглески медији су почели са спекулацијама да би популарни Ваза недјељно примао милион фунти, што је више од 1.180.000 евра, тачније преко 60 милиона евра за годину дана. Уколико се овај сценарио обистини, постао би најплаћенији фудбалер свих времена и престигао би Карлоса Тевеса који прима 40 милиона евра по сезони.

Руни је раније изјавио да жели да остане у клубу док му не истекне уговор 2019. године, али би због мале минутаже могао да промијени одлуку.

Он је 2004. године као 18-годишњак дошао у Манчестер Јунајтед, а до сада је одиграо 549 утакмица и постигао рекордних 250 голова. Освојио је пет шампионских титула, Лигу шампиона, свјетско клупско првенство, четири Комјунити Шилда, два Лига купа и ФА куп.

Извор: Б92