latinica  ћирилица
23/02/2017 |  15:01 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Касиповић: Закон о судовима конципирати на основу приједлога из Српске (ВИДЕО)

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас да ће у процесу структуралног дијалога инсистирати да закон о судовима БиХ буде конципиран на основу приједлога овог законског рјешења које је сачинило Министарство правде Републике Српске.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

- Министре правде на свим нивоима у БиХ очекује најмање два мјесеца напорног рада у процесу структуралног дијалога. За мене су оријентири потпуно јасни, а то је концепт закона о судовима БиХ које је сачинило Министарство правде Републике Српске и закључци Народне скупштине Српске о стању у правосуђу БиХ - рекао је Касиповић, након састанка са директором за западни Балкан у Европској комисији Геновевом Руиз Калавером.

Он је оцијенио да је састанак са Калавером био важан и подстицајан за наставак структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ.

- Важно је што је полазна основа у процесу структуралног дијалога све што смо радили у 2015. години, у чему јесте препознатљиво виђење из Републике Српске, па и о закону о судовима. Инсистираћу на овоме, а на основу закључака Народне скупштине Републике Српске о стању у правосуђу БиХ - додао је Касиповић.

Калавера је у одвојеним сусретима данас у Сарајеву о реформи правосуђа у БиХ требало да разговара и са министрима правде Федерације БиХ Матом Јозићем и БиХ Јосипом Грубешом.

Извор: СРНА