latinica  ћирилица
23/02/2017 |  14:14 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Додик упознао Штрахеа о најављеној ревизији пресуде (ВИДЕО)

Предсједник Српске Милорад Додик састао се у Бечу са предсједником Слободарске партије и предсједником посланичког клуба у Савезном Парламенту Аустрије Хајнцом Кристијаном Штрахеом и замјеником градоначелника Беча Јоханом Гуденусом.
Додик у радној посјети Бечу - Фото: РТРС
Додик у радној посјети БечуФото: РТРС

Додик је у изјави за РТРС рекао да већ дуже вријеме има сарадњу са Штрахеом и његовом партијом, која има велику подршку гласача у Аустрији.

Слободарска партија има четвртину посланика у аустријском Савезном Парламенту и замјеника градоначелника Беча и зато је веома значајно да овако једна велика и јака европска странка има велико разумјевање за ситуацију у Републици Српској и за положај Срба у БиХ, сматра предсједник Републике.

“Ја сам их информисао о свим односима у Босни и Херцеговини и нашим актуелним питањима попут покушаја бошњачког Сарајева и Бакира Изатбеговића да покрену нелегалну и неуставну ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије, али исто тако и о политичком обрачуну преко тројице страних судија у Уставном суду БиХ и о свим оним питањима која су нашој јавности итекако позната”, каже Додик.

Ово је, каже, била прилика да укажемо на понашање високих представника у континуитету и свему ономе што су они чинили у предходном времену.

“Представници и делегација Слободарске партије Аустрије у Европском парламенту наклоњени су томе да на прави начин информишу овај парламент шта се дешава у Босни и Херцеговини, прије свега са становиштва Републике Српске. То су чинили и поводом ове последње Резолуције, први пут се чуо глас који је промовисао на позитиван начин Републику Српску и то је за нас било важно, а управо припадници ове партије то су заједно чинили са другим припадницима Европе”, рекао је за РТРС предсједник Додик.

Теме радне посјете предсједника Српске у Бечу били су и ситуација у Аустрији и Европи, а разговарано је о политикама које су везане за Европску унију и мигрантску кризу.

Додик је оцијенио да је ово био добар и квалитетан разговор који у континуитету одржавају. Најавио је нову посјету Слободарске партије Бањалуци, гдје ће наставити разговоре о свим актуелним политичким питањима.